Echtscheiding

Advocaat en Echtscheiding

In de persoonlijke sfeer of in familierelaties kunnen zich situaties voordoen die hoog op kunnen lopen. Een scheiding kan zich al snel vertalen in zowel een emotionele kwestie als een eindeloze en kostbare juridische procedure. De belangen en mogelijke gevolgen bij een echtscheiding kunnen grote invloed hebben op de persoonlijke en financiële situatie.

Sommige situaties zijn dermate specifiek dat gedegen specialistische juridische kennis van een echtscheidingsadvocaat over de onderstaande onderwerpen noodzakelijk is.

Echtscheiding bij ondernemer

Indien u heeft besloten om te gaan scheiden, dan heeft dit ook gevolgen voor u als ondernemer en uw eigen onderneming. Denkt u hierbij aan waarde van de eigen zaak, de gevolgen indien beide partners werkzaam zijn in de onderneming en onder welke voorwaarde u getrouwd bent; huwelijkse voorwaarden/gemeenschap van goederen.

Scheiding en financiën

Een scheiding heeft financiële gevolgen. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de directe kosten die gemaakt moeten worden bij een scheiding, zoals die van een mediator of advocaat. In de tweede plaats spelen de vragen ‘wie krijgt wat?’ en de mogelijke gevolgen voor het pensioen een grote rol? Lees op de website onder boedelverdeling waar u op moet letten.

Scheiding en kinderen

Een echtscheiding is voor beide partijen een ingrijpende gebeurtenis. Ditzelfde geldt voor de kinderen. Er dient goed nagedacht te worden wie er na de scheiding voor de kinderen zorgt; omgangsregeling, ouderlijk gezag, co-ouderschap? En wat de regels zijn voor kinderalimentatie?

Lees hier meer over op onze website onder kinderen/ouderschapsplan/kinderalimentatie.

Manier van echtscheiding

U heeft besloten te gaan scheiden, maar u heeft geen idee wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Komt het verzoek van één van de partijen (tegenspraak) of staan beide partijen achter de scheiding (gemeenschappelijk verzoek)? En staan beide partijen nog open voor bemiddeling (mediation)?

Lees meer over de manier van echtscheiding

Echtscheidingsconvenant

Alle afspraken, bijvoorbeeld alimentatie, de verdeling van de spullen enzovoort die bij een scheiding tussen beide partijen gemaakt worden, dienen nauwgezet vastgelegd te worden in een echtscheidingsconvenant. Dit document vormt de basis van een nieuwe toekomst en dient dus zorgvuldig opgemaakt te worden door een gespecialiseerde advocaat echtscheiding zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Scheiding en wonen

Uit elkaar gaan betekent dat de partners niet meer samen in hetzelfde huis blijven wonen. Een van de partners, of misschien wel beide partners, zal ergens anders moeten gaan wonen. Dit is een onzekere situatie waardoor veel vragen ontstaan. Waar dient u allemaal rekening mee te houden bij een koophuis of huurwoning tijdens een scheiding?

Echtscheiding advocaten

Hemmes & De Boer advocaten is gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaat mr H.M. Hemmes-Boer aan de slag met uw zaak. Samen met u en eventueel uw partner kijkt ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel bemiddeling (mediation) als procederen behoren tot de mogelijkheden.

Meer informatie over echtscheiding?

Bel naar 0524 - 52 33 33

Neem vrijblijvend contact op

Hemmes Advocatuur is gevestigd in Coevorden, Drenthe.

Update: 21-02-2020

Neem vrijblijvend contact met ons op

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Vragen of opmerkingen: *
 

Velden met een * zijn verplicht.